50 Vintage frisyrer för kvinnor

127

Oavsett om de är från 20-talet, 60-talet eller något årtionde däremellan, har vintagehårstyler definitivt en egen charm. Adored av kvinnor runt om i världen för sin feminina glöd, kommer retro trender aldrig att gå ur stil. Vi har gjort forskningen för dig och plockat några av de mest representativa och glamorösa vintage frisyren att smickra din stil. Välj din favorit nedan!

1. Vintage Pin Up Frisyrer för långt hår

Vintage Pin Up Frisyrer för långt hår

Ju längre dina lås är, ju mer pinna frisyrer du kan ha kul att prova. Ett sätt du kan accentuera din längd medan du styler ditt hår kreativt är halvt halvvägs. Glöm inte krullarna för att få den vintage glam.

2. 1920-hairstyles

1920-talets frisyrer

Vi kommer att täcka några decenniumspecifika vintage frisyrer, som börjar med trender från 1920-talet. Roaring Twenties, som perioden erkänns, blomstrade genom välstånd på alla nivåer, inklusive mode och skönhet. Showy tillbehör var ett måste.

3. Mjuka Curls Vintage Frisyrer

Mjuka Curls Vintage Frisyrer

En hel del vintagehårstylar involverar mjuka, flytande lockar. Oavsett hur länge eller kort ditt hår är, kan du få det retro utseendet genom att försiktigt curling dina lås. Undvik snäva ringlets och välj känsliga, lättillgängliga vågor.

4. 1930-talets frisyrer

1930-talets frisyrer

Margaret Sullavan är ett underbart exempel på hur eleganta frisyrer var på 1930-talet. Trots att hårklippningar i allmänhet upprätthölls på den korta sidan glöste de med kvinnlighet genom graciösa vågor eller lockar.

5. Vintage frisyrer för kort hår

Vintage frisyrer för kort hår

Du behöver inte midja längd hår för att dra nytta av vintage frisyrer. Faktum är att om du letar efter en frisyr inspirerad av den första halvan av 20-talet, med kort hår är en fördel. Det är allt i de charmiga vågorna och fantastiska tillbehören.

6. Bandana Vintage frisyrer

Bandana Vintage frisyrer

Gå tillbaka för att stifta mode, här är en ikonisk frisyr som du aldrig ska förbise. Tack vare Rosie the Riveter och den världsberömda “Vi kan göra det!” -Kampanjen, blev paisley print bandanas en hushålls stapel.

7. 1940-talets frisyrer

1940-talets frisyrer

För att representera vintage frisyrer från 1940-talet har vi inget bättre exempel än den förtrollande Marlene Dietrich. Som du kan se blev trender långsamt förvandlade till frisyrer med längre lås, mestadels runt axellängden. Krullarna förblir.

8. Fingervågor

Finger Waves

En av de få frisyrer som gör att du tänker på “vintage” när du ser dem är fingervågor. Oavsett längden på ditt hår kan du titta på handledning för att få dessa sofistikerade och mycket eleganta lockar.

9. Vintage frisyrer för bröllop

Vintage frisyrer för bröllop

Bröllop är förmodligen de mest populära tillfällen för att rocka vintage frisyrer. Om bruden har en tappning brudklänning, vill hon naturligtvis ha en frisyr att matcha. Gå till en svepande updo som också hjälper dig att avslöja dina brudkläder.

10. Faux Bobs

Faux Bobs

Även om bob haircuts är topp trender idag, har de varit i stil i årtionden. Om du vill ha en vintage frisyr som inte innebär att klippa ditt hår, kan du stile dina strängar i en faux bob. Efter att ha krökt ditt hår, peka det under för att det verkar kortare.

11. Sida-swept vintage frisyrer

Sida-swept vintage frisyrer

Faktum är att halvhåriga frisyrer är perfekta för att återskapa en stift upp. Häftiga frisyrer är dock lika ikoniska för stilen. För att öka hela effekten av ditt utseende, blanda de två med en elegant halv-upp och sida-svepad frisyr.

12. Victory Roll frisyrer

Victory Roll frisyrer

När det gäller pin up vintage frisyrer är segerrullar ett måste. Du kan välja vilken storlek du vill ha från din, börjar med det område som är förknippat med bangs. Se till att du rullar håret inåt, bort från ditt ansikte, och att du stramar det ordentligt på plats.

13. Swirled Curls frisyrer

Här är en annan vacker idé för vintage bröllop frisyrer. Du kan välja en chignon som grund för utseendet och pryda resten med virvlande krullar. Se till att du lägger på hårspray på förhand – du behöver mycket.

14. Easy Vintage frisyrer för långt hår

Easy Vintage frisyrer för långt hår

Om du inte vill bli för komplicerad med dina vintage frisyrer, kan du alltid lita på textur. Som du med största sannolikhet har märkt vid nu, innehåller majoriteten mjuka vågor eller krullar. Ge din personliga känsla genom att göra dem rörigt.

15. Curly Half Up Vintage frisyrer

Curly Half Up Vintage frisyrer

Ett annat sätt att sporta en halvt årig frisyr är att betona underdelen. I stället för att fokusera på den övre halvan som är bunden, kan du accentuera krullarna nedan för att göra hela frisyren skina. Vi rekommenderar definitivt det för våra långhåriga gals.

16. Super korta vintage hårklippningar

Super korta vintage hårklippningar

Skönheten i vintage frisyrer är att de är generösa nog att inkludera även den kortaste hårklippningen. Till exempel, om du just har gjort din Big Chop och vill växa ut ditt naturliga hår, kan du stile dina korta strängar genom att kringa tipsen.

17. Vintage frisyrer för Bob Haircuts

Vintage frisyrer för Bob Haircuts

Vi har pratat om att skapa en illusion av en kortare frisyr med en faux bob, men vad händer om du redan har en bob frisyr? Ditt jobb är redan halvvägs gjort. Allt du behöver göra efteråt är att arbeta dig till stora, lösa och mjuka krullar runt.

18. Pin Curl frisyrer

Pin Curl frisyrer

Undrar du hur du kan få de bild-perfekta virvlade locken i samband med många vintage frisyrer? Det är allt i stiftkrulltekniken. Precis som namnet antyder innebär stiftkrullningar att man skapar en krökt form och klämmer fast den på plats.

19. Sidostiftade frisyrer

Sidostickade vintage frisyrer

Alternativt kan du välja att sprida dina lockar och markera den bakre delen av ditt hår. För att få Scarlett Johanssons frisyr från detta foto borde du ta en del av ditt hår från ena sidan, borsta och stifta den igen.

20. Scarf frisyrer

Halsduk frisyrer

Vill du lägga till en enkel men effektiv retro touch till ditt utseende? Det kan vara lika enkelt som att använda rätt tillbehör. I det här fallet pratar vi om en satin eller silkedräkt. Välj ett med ett sött mönster och täck huvudet, binda det under hakan. Glöm inte vintage solglasögon efteråt!

21. Eton Crop Hairstyles

Eton Crop frisyrer

Nu är det här en favorit för äkta vintageälskare. Eton Crop är en retro frisyr som fick sitt namn från engelskskolan som startade trenden. Också känd som den pojkiska boben eller den kortaste bobskurvan, Eton Crop var på mode i mitten av 20-talet.

22. Snygga 50-ha frisyrer för långt hår

Snygga 50-ha frisyrer för långt hår

När vi närmar oss mitten av 20-talet, kan vi konstatera en betydande ökning i längd bland vintage frisyrer. På 50-talet blev det redan populärt för kvinnor att sporta längre lås, speciellt om de var graciöst krullade.

23. Vintage frisyrer med huvudband

Vintage frisyrer med huvudband

Vi kommer att hoppa tillbaka några decennier till flapper-eran, när kvinnor inte var rädda för att gå fullständigt glamorösa med sina festkläder. Detta innebar ofta att man använde excentriska tillägg till sina kläder, såsom huvudband med fjädrar.

24. Djärva frisyrer

Fet frisyr

Numera är en cool idé att krydda vintage frisyrer med moderna element. Till exempel kan du ta någon pinnen upp frisyr och få den att stå ut med en äventyrlig färg. Du behöver inte nödvändigtvis använda den ljusblå i vårt exempel, men bara för att hålla kärnan i åtanke.

25. Pompadour frisyrer

Pompadour frisyrer

Pompadouren är en av de vintage frisyrer som ser exceptionellt ut på män och kvinnor. Det har en omärkbar retroglans som också kommer att ta ut din kantiga sida. Vi rekommenderar särskilt utkik efter kvinnor med mindre hjärtformade ansikten.

26. Stacked Bob Vintage frisyrer

Stacked Bob Vintage frisyrer

Om din bashårklippning är en staplad bob kan du enkelt få en retro frisyr full av volym och karisma. Du behöver bara ha lite tålamod medan du lockar alla dina lås och skiljer dem i mellanslagna sektioner för att tonna ner locken.

27. 50: e frisyrer för medium längd hår

50-åriga frisyrer för mediumlängdshår

Medium hår representerar kanske den bästa längden för vintage frisyrer i allmänhet. Du kan curl dig till retro perfektion, samtidigt som du undviker den anmärkningsvärda längden i samband med de flesta moderna frisyrer. Stift, hårspray och lockar är allt du behöver.

28. Gibson Roll frisyrer

Gibson Roll frisyrer

En annan formell frisyr som har en underbar vintagefärg är Gibson-rullen. Downton Abbey era trenden innebär att du rullar och tuckar håret på baksidan av nacken, vilket gör den lämplig för rak, vågig eller lockigt hår.

29. Hippie frisyrer

Hippie frisyrer

Kanalisera din inre blommaffektflicka med en vintagehippy frisyr. Av alla våra retro-utseende är detta det som kommer närmast våra tider. I de flesta situationer behöver du bara ett hippiehuvudband som du placerar runt pannan.

30. Vintage frisyrer med stora tillbehör

Vintage frisyrer med stora tillbehör

Retro mode handlade om att göra ett djärvt uttalande med alla utseende, vare sig genom invecklade curly frisyrer eller slående tillbehör. En stor blomma, till exempel, hjälper dig att få en iögonfallande frisyr.

31. 60-tal frisyrer

60-tal frisyrer

På 1960-talet var Brigitte Bardot en av de mest attraktiva kvinnorna i branschen. En autentisk könssymbol för sin tid, den franska skönheten var också känd för hennes halvt upp, retade, bouffant updos med gardinhalsband.

32. Vintage frisyrer med hårstycke

Vintage frisyrer med hårstycke

I retro-tider var hårtillbehör lika definitiva som smycken för kvinnor. I detta avseende borde du veta att du kan ge någon vågig eller lockig frisyr en vintagestil bara genom att lägga till ett utarbetat hårstycke eller stift.

33. Konturkrullar

Konturkrullar

Om du letar efter mer av en Jessica Rabbit typ av vintage frisyr är konturkrullar precis vad du behöver. Låt det mesta av ditt hår vara rakt och skapa stora och lösa vågor bara runt ditt ansikte och på hårets tips.

34. Vintage frisyrer med ponytails

Vintage frisyrer med ponytails

Ponytails har funnits i åldrar, och kommer troligtvis att vara snygga under de kommande åren. De är ett vackert och praktiskt val för bekväma frisyrer, oavsett orsak. För att göra din årgångssnygg, skapa en sidodel och lägg sedan din hästsvans på plats.

35. Old Hollywood frisyrer

Gamla Hollywood frisyrer

Du kan noga fråga någon och de kommer överens om att gammal Hollywood-glamour är ett tydligt tecken på kvinnlighet. Hemligheten att få glammen är att mögla dina lås i tjocka, breda och mjuka krullar som har en vågig aspekt.

36. Vintage Ombre Hair

Vintage Ombre Hair

Även om ombre hår är uppenbarligen ett modernt utseende, kan du kombinera det med en vintage frisyr för att få det bästa av förflutna och nutid. På grund av de lockar som följer med de flesta retro frisyrer, kommer de två färgerna i ditt hår att accentueras effektivt.

37. 50s frisyrer Updos

50-tals frisyrer Updos

När du har en fancy händelse som kommer upp, kan du alltid lita på updo frisyrer för att titta på delen. Ju större och mer svepande din updo är desto bättre blir tappningseffekten. Som alltid är hårspray din vän.

38. Double Victory Rolls Vintage frisyrer

Double Victory Rolls Vintage frisyrer

Vad vi älskar om segerrullar är att de inte begränsar dig till en enda frisyr. Du kan rocka en eller två segerrullar, beroende på din personliga smak. För dubbla segerrullar rekommenderar vi att du börjar med en sidodel.

39. Bikupor Frisyrer

Beehive frisyrer

En annan frisyr som gör att du ser ut som Brigitte Bardot själv är bikupan. Ja, det är inte en frisyr som kommer att göras om fem minuter, men vi garanterar att det kommer att se spektakulärt ut efter alla retan.

40. Vintage frisyrer med Chignon

Vintage frisyrer med Chignon

Vissa vintage frisyrer kan blandas för att få en extra fantastisk effekt. Det här är fallet för stiftkrullar och kronblad: två retro frisyrer som går hand i hand. Använd den nedre halvan av ditt hår för chignon och den övre delen för swirled pin curls.

41. Marilyn Monroe frisyrer

Marilyn Monroe frisyrer

Det är omöjligt för oss att förbise Marilyn Monroe när vi talar om ikoniska vintage frisyrer. Den emblematiska artisten gick också ner i historien för hennes signatur frisyr, med axellängd, platina blonda krullar.

42. Asymmetriska vintage frisyrer

Asymmetriska vintage frisyrer

Vi är tillbaka till moderna klassiska idéer med den korta asymmetriska boben. Vintage delen av frisyr sticker ut genom super kort bob frisyr, populär i de första decennierna av 20-talet. Därefter sparkar den moderna sidan in med de hakiga asymmetriska smällarna.

43. Quiff frisyrer för kvinnor

Quiff frisyrer för kvinnor

Om du har kort hår kan du bekanta dig med pompadourens kusin – quiffen. Den kraftfulla, kantiga och eleganta frisyren visar korta låsformade fram och till sidan. Du behöver inte några stift för att få utseendet.

44. Vintage frisyrer med bågar

Vintage frisyrer med bågar

När det gäller vintagehårtillbehör diskuteras bågar alltid en obestridlig roll. Från updos till halva upp frisurer och mer kan bågar öka den eleganta delen av din vintage frisyr. Tveka inte att använda både små och stora bågar.

45. Korta Blunt Bobs

Korta Blunt Bobs

Under de första decennierna av 1900-talet var stumma bobs den ultimata hårtendensen, speciellt vid kortslutning. För att få de resultat du vill ha, se till att ditt hår inte är längre än hakans yta. I allmänhet är öronlängderna bäst för att uppnå utseendet.

46. ​​Vintage Pixie Cuts

Vintage Pixie Cuts

Precis som Brigitte Bardot eller Marilyn Monroe, är Audrey Hepburn en sann ikon för sina tider. På ett årtionde när korta frisyrer ansågs vara pojkeaktiga, gick Hepburn emot alla odds med hennes berömda pixie frisyr.

47. Sida Bun Vintage frisyrer

Sida Bun Vintage frisyrer

Om du har längre lås kan du tänka på att göra din chignon eller low updo en sida-svepad frisyr. För att ge utseendet ännu mer av en tappningseffekt, lägg till ett djärvt tillbehör till den motsatta delen av den sidosvepade bunten.

48. Pastell Vintage frisyrer

Pastell Vintage frisyrer

Vi pratade om elektriska nyanser för moderna – vintage frisyrer, men hur är det med pasteller? Var säker på att du kommer att göra ett utmärkt val genom att utforma dina pastellås genom ett vintageexempel. Var öppen när det gäller tillbehör också.

49. Vintage flätor

Vintage flätor

Det verkar som om flätor började bli populära efter 50-talet. Var som helst kan du alltid göra att dina flätor har retroglans genom att lägga till vintage tillbehör. Till exempel kan du använda ett silkeband för att binde en båge i slutet av din flätan.

50. Wavy Updos

Wavy Updos

Sist men inte minst kan en vågig updo vara den perfekta idén för att visa dina vintagestilar. Begränsa dig inte till en chignon eller en specifik siluett, men använd din fantasi för att få en unik uppdatering med vågiga lås på toppen.

Slutsats

Sammanfattningsvis kommer vintage frisyrer aldrig att begränsa dina alternativ till bara en handfull idéer. Raka motsatsen; Du kan välja vilken ikonisk frisyr från förra seklet för ett fantastiskt vintageutseende. När du plockar din, överväg längden på ditt hår och se om du måste räta eller krulla den. Vilken ska du döda med?

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Cookies, um Ihre Erfahrung zu verbessern. Wir gehen davon aus, dass Sie damit einverstanden sind, aber Sie können dies ablehnen, wenn Sie möchten. OK. Danke! Read More